Heads-up 2

Heads-up 2

Van speakers naar hoofdtelefoon – op het juiste moment. Het aan de installatie van onze jaren zeventigwoning toegevoegde schakelaartje bij de meterkast noopte mij om zo nu en dan mijn toevlucht te zoeken tot isolatie met hoofdtelefoon. Vandaar de aanschaf van die o zo mooie Audio-Technica hoofdtelefoon, één aan het begin van een hoofdtelefoon-avontuur dat nog jaren zou gaan duren. Maar daarover verderop méér.

Het verbeteren van de kwaliteit van weergave werd steeds meer een streven en daarnaast een uitdaging vanwege het benodigde budget. Met vriend Dolf ging ik wel ‘ns een paar uurtjes luisteren bij Aring Hifi op de hoek van de Herenstraat en Keizersgracht (meen ik). Daar was het naar ons idee ‘gemoedelijker’ dan bij Raf Hifi. Er heerste een ongedwongen sfeer en Peter Aring had altijd wel weer een geinig verhaaltje of een paar opmerkingen waar je over kon nadenken. Bij Aring Hifi huldigden ze het principe van alles per sessie aansluiten. Aangezien we natuurlijk ervaring hadden in de Rijnstraat, waar ze mooie schakelpanelen hadden om van speakers te wisselen, vonden we dat wel bijzonder. Ze legden ons uit dat het luisteren via zo’n schakelpaneel nou niet echt een optimale situatie was. Elke keer leerden we er wel weer wat, en elke keer kwamen we met versterkte of nieuwe verlangens naar buiten. Of met de handen vol, dat kon ook gebeuren natuurlijk.

Bowers & Wilkins DM6, een majestueuze speaker!

Al gauw raakten zowel Dolf als ik nogal onder de indruk van B&W speakers, een groot Engels speakermerk. In die periode (en toen waren ze al niet jong meer) was de DM6 van Bowers & Wilkins zo’n beetje de mooiste speaker die ze hadden uitgebracht. Daaruit vloeide mijn eerste grote aanschaf bij Aring Hifi en dat werd een set B&W DM2 serie II speakers. Daar heb ik bijzonder lang erg veel plezier van gehad…

rayvanp
Written by rayvanp

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<